Saturday, August 30, 2014

Ni kelebihan kolej-kolej kediaman kat UNIMAS.Kolej yang last tu lawak! Hahaha~

  • Kolej Sakura
  1. dekat dengan FSTS, FK, FIT
  2. dekat dengan Pavillion
  3. dekat dengan 7E, shop valley, kedai jual ink/printer
  4. dekat dengan tasik
  5. dekat jugak la dengan Jambatan ukhwah
  6. only girls
  7. dekat dengan atm (maybank, cimb, bank islam)
  8. ada laundry kat pavi
  9. kolej paling dekat dengan detar putra, hep, boling
  10. dekat dengan kedai gunting rambut 
  11. ada kedai optic (boleh beli, repair spek)


  • Kolej Allamanda
  1. dekat dengan FSTS, FK, FIT
  2. international students tinggal kat allamanda
  3. dekat dengan Pusat Islam
  4. dekat dengan tempat kayak
  5. antara kolej kediaman yang besar
  6. ada dua cafe makan


  • Kolej Cempaka
  1. kolej kat tengah2.
  2. dekat dengan FEB, FSS, FSKPM, FSGK
  3. dekat yang BRC, TAZ
  4. ada padang futsal
  5. ada padang bola jaring
  6. dekat dengan Jambatan ukhwah


  • Kolej Bunga Raya (BRC)
  1. antara kolej kediaman yang besar
  2. dekat dengan tasik Unimas
  3. kalau nak berkayak, dekat je
  4. dekat gn TAZ
  5. ada tempat pos barang


  • Kolej Tun Ahmad Zaidi (TAZ)
  1. dekat dengan kompleks sukan
  2. dekat dengan pintu keluar selatan
  3. dekat dengan segala jenis padang
  4. dekat dengan BRC
  5. satu2nya kolej yang tak menggunakan bunga sebagai nama kolej
  6. antara kolej yang tertua juga


  • Kolej Seroja
  1. Kolej tertua
  2. Sistem hostel
  3. Berada di Kampus Timur
  4. dekat dengan atm bank islam
  5. dekat dengan Summer Mall
  6. dekat dengan Desa Ilmu


  • Kolej Kenanga
  1. Penginap SUKSIS
  2. Penginap PALAPES
  3. Paling dekat dengan pintu keluar (kampus timur)
  4. Dekat dengan padang kawad
  5. Berada di Kampus Timur
  6. dekat dengan atm bank islam
  7. dekat dengan Desa Ilmu
  8. dekat sangat dengan Summer Mall


  • Kolej Kasturi (luar kampus)
  1. Khas untuk pelajar perubatan tahun 3, 4, 5
  2. Berada di luar kampus utama (Lot 77)
  3. di bandar Kuching


  • Kolej Dahlia
  1. Kolej paling baru.
  2. Dekat dengan FSTS.
  3. Bersebelahan dengan Kolej Allamanda.
  4. Nampak padang golf.

  • Rumah sewa
  1. Boleh masak suka hati

No comments:

Post a Comment