Joanna Kena Inject Lagi(6 Bulan Dah)

Sunday, August 3, 2014


Tengok kau dia posing depan kamera.Memang pandai.Kalah mak(even dia anak buah tapi dia dididik untuk panggil kami se'siblings dengan panggilan Mak and Abak) dia ni.Dah 6 bulan dah dia.Tak terasa dah.Cepat budak-budak membesar.

Sekarang dah 6 bulan dah.Dah merangkak sana sini.Susah nak kejar.Dah terer dah naik kereta dia.Dan pandai minta perhatian kita dan tersangatlah manja.

Lahir pada 26.Januari 2014.Berapa kali dah ulang alik ke hospital sebab Mommy dia asyik mengadu sakit belakang.Takut juga sebab dalam family saya ni dah lama dah tak ada budak-budak.Kiranya Joanna ni anak buah saya yang pertama.Lahir lebih kurang pukul 4 lebih petang.Babygirl kata doktor.Sememangnya family kita orang didominasi oleh kaun hawa.Hehe.Besarlah peluang Joanna untuk gedik seupa dengan mak-maknya nanti :P

Kena inject nangis kejap je.Kemudian senyap.Berat naik 400gram setiap bulan.Sekarang dah demam dah.Maybe nak tumbuh gigi.Lemah je muka dia.Kesian tengok.Tak nakal macam biasa.Kurang dah nak senyum and ketawa.Petang semalam dah mula ketawa balik dah.Badan memang panas sangat.Sentiasa tergigit-gigit lidahnya dengan gusi comelnya.

Tunggu-tunggu dia nangis sebab badannya panas,tak juga budak sorang ni.Okay je dia cuma agak lemah dari biasa.Tak lama lagi dah nak 7 bulan.Agak-agak sempat tak tengok dia boleh belajar bertatih nanti? Belajar berjalan? Kalau dapat tawaran U yang jauh,nampaknya tak ada peluang nak tengok dia dekat-dekat dengan lebih kerap.Tak apa.Demi menimba ilmu :')

Dah 6 bulan dah tengok Joanna ni membesar.Tolong mommy dia jagakan dia.Selalu tengok dia gelak.Aduhh~Mana tahan maa kalau tak gomol-gomol dia.Tak cium-cium satu badan dia.Semoga membesar dengan baik anakku :)

Seronok dia lepas kena inject.

No comments:

Post a Comment