Mee Laksa Sarawak : #FoodPorn

Friday, July 11, 2014

Entri kali ini nak tulis pasal Mee Laksa Sarawak lah.

Bukan nak bagi resipi tau~Nak cerita je.

Kenapa nak cerita? Sebab tadi ada adik junior saya mengidam mee ni.Haha~

Beri tepukan kepada Michelle Ednya(Ache).

Muahaha~Kejam pulak aku ni.Dah orang mengidam,sengaja pulak nak tambah si Ache ni geram.Muahahahahahaa~!!!

Nak tengok macam mana rupa mee ni?

Jeng jeng jenggg~!!!


Arghhh~Saya pulak yang lapar!Haha..

Baunya yang boleh dicium dari jarak 100km(melampau).

Dengan Mee Hoon nya(a'aa..guna mee hoon).

Dengan taugeynya(maaf.saya tak suka taugey sebab dia letak yang mentah)

Dengan UDANGnya(Wuuuuu~My Fav!Haha)

Dengan limau kasturinyaaaa(terliur sudah?)

Dan akhir sekali~

Dengan sambal belacannya(Gulppp~Telan liur ke?)

Boleh kau bayangkan bau-baunya?? :P

Sebab niat untuk menambahkan kegeraman si Ache ni dekat saya,sanggup ho saya buat entri ni walaupun badan malam ni rasa panas sejuk.Sakit lah tu kot.

Hahahaha~Kakak senior yang kejam.

Dah lah budaknya kat Shah Alam tengah study :P

Saya dekat sini seronok menyakat pula.

Bukan itu memang kerja senior ke? :P

Haha..Jangan marah Ache ho~Tak baik marah.Nanti tak boleh jadi Lawyer :P

Dah dah...Menggigil kesejukan tangan saya ni.

Selamat malam.

Ni nak bagi gambar extra :P Keh keh kehh~

Perghhh! Supnyaaaa~Hahaha :P

Yang ni gambar extra lah.Mee goreng basah lagi :P

Muahahaha~

Go away Fiona!

Okay.Byee~ :P



3 comments:

  1. Ena suka laksa sarawak! Sepupu ena selalu masak kalau pergi ke rumah dia time hari raya! Tahun ni dapat merasa lagi! Yeayyy! hehehe

    ReplyDelete
  2. Okay, nampak sedap Perut dah berkerut di pagi hari. Hahahh

    ReplyDelete
  3. setiap kali g sarawak mesti nak makan ni je. mengidam. bau dia je dah sedap. time nak balik, beli perencah siap-siap. sebab xtahu nak buat perencah dia.. kadang-kadang kirim kat kawan dr sarawak. dahsyat x dahsyat juga kan..haha..

    sedapnya aih!

    tq datang pesta kata ...

    ReplyDelete