"Stop Racism"lah People

Monday, June 30, 2014


Hai semua.

Hari ni nak buat satu entri yang sangat simple iaitu*jeng jeng jeng* 
"Stop Racism".

Kenapa buat entri ni?
Sejak kebelakangan ini semakin menular gejala-gejala yang cuba untuk menanam sifat perkauman dalam kalangan masyarakat kita.
Menjadi penduduk negara Malaysia yang sememangnya terkenal dengan rakyatnya yang multi-etnik,sewajarnya kita menyemai sifat untuk tidak membenci antara satu sama lain dalam kalangan masyarakat kita sendiri.
Seboleh-bolehnya janganlah kita menyentuh soal bangsa,agama,adat resam dan budaya individu lain walaupun kita tidak sependapat dengan cara mereka.

Jangan tak tahu pula,"Hentikan Perkauman" pun ada tarikh sambutannya sendiri tahu."International Day For The Elimination Of Racial Diskriminasi" ini disambut pada 21 Mac setiap tahun.


Mesti ramai yang tak tahu kan?


"How do we stop racism? STOP TALKING ABOUT IT"-Morgan Freeman


Deep.Very deep.



Mr.Panda pun pandai.



Ini sahaja untuk entri kali ini.Semoga negara kita tetap aman dan makmur.Semoga entri yang singkat ini mampu memberi kesedaran kepada kita.





No comments:

Post a Comment