PUTUS ASA atau JADI YANG TERBAIK

Thursday, May 29, 2014

Putus Asa atau Jadi yang Terbaik ???


Hidup ni,kita memang selalu usaha jadi yang terbaik,tapi kadang-kadang bukan benda yang terbaik yang kita dapat.Kita tak boleh halang benda daripada berlaku walaupun kita mengelak.Macam tu juga kita nak lawan masalah,lari dari masalah bukan jalan penyelesaian melainkan kita sendiri ambil risiko dan bertindak.Lakukan apapun sesuatu,cuba untuk lakukan yang terbaik,pilih yang terbaik,doa sehabis baik dan jangan pernah jemu minta Tuhan berikan yang terbaik.Berputus asa lebih teruk daripada kita tak hadapi sesuatu.

Sekarang pilihannya di tangan anda.Sama ada ingin menjadi orang yang mudah berputus asa ataupun menjadi yang terbaik.Walaupun menjadi yang terbaik itu susah,tapi yang penting kita mendapat kepuasan kerana kita berani mencuba.Ataupun ingin menjadi orang yang berputus asa.Ya.Memang mudah tetapi tiada kepuasan dan tiada perubahan yang ada dalam diri anda.

Jangan takut untuk gagal.
Jangan takut untuk kecewa.
Kerana pengalaman yang kita kumpul lebih besar ertinya dari kegagalan dan kekecewaan yang kita sendiri hadapi.

Jangan ingat hanya kita sahaja yang ada masalah.
Jangan ingat hanya kita sahaja yang ada problem.
Ehh~Masalah dan problem bukan sama ke?
Hahaha~

Semua org ada mslh.Tapi apa yg brbeza adlh cra kita handle mslh itu.Ada org punya mslh kecik,tpi dia suka besar2kan mslh itu.Ada org punya mslh bsar tpi dia bjak utk bdiam,meluahkan pda org trtntu dan bjak mnyelesaikannya.Smpai bla nk heboh satu dunia ttg mslh kita ho?Jgn jdi Lembik dan Lemah.Tak payah mnta smpati or ckap dgn smua org.Smkin kerap Melalak dan Menangis sbab mslh kita,smkin org Meluat sbab org tau kita lemah.Nmpak mbgada-ngada sngat.So,why not kita bangkit dan jdi org yg lbih matang.Get it?
# Learn,Move On and They will give you RESPECT.

Tepuk dada tanya selera.
Tanya akal tanya diri.

BE BRAVE !


No comments:

Post a Comment