My First Post Ever

Saturday, December 21, 2013

Hi Guysss!!!!!!!

Ehem2..dengan ini saya memperkenalkan diri saya..nama penuh Fiona anak Maurice..umur 19tahun(2013) and tahun depan maknanya saya 20 lah..Huh?!!!20!!!Tak percayaaa~Arr~ok..behenti mengarut.Saya merupakan keempat daripada 6 org adik-beradik..dan saya juga merupakan anak pertama.Macam mana tu??Malas lah nak cerita..Papepun,janji bahagia :P

Anddddd~

Kenapa saya buat blog ni? Ntah lah Labu~tu pun nak persoalkan ke? Haha..Saya merup[akan Lepasan STPM.Dan,oleh sebab telah beraftar secara rasminya sebagai seorang penguasa anggur terbesar di Malaysia ini,saya membuat kerja untuk menulis blog bagi membuat kerja sambilan.
Ada la satu kali saya chat dengan sorang mamat ni :)

mamat : u study or kerja?
me : saya tanam anggur je.kenapa?nak rasa anggur saya ke?
mamat : boleh je..mai sini lah anggur tu.
me : tak boleh lah.anggur nya xboleh nak tanam.malaysia kan cuaca nye tak sejuk.
mamat : tanam dalam ice box lah kalau macam tu.hahaa
me : amboii~! pintarnyee~! ni minum susu apa sampai jadi macam ni? ducth lady ke.
mamat : maybe..hahaha..betol lah kan..
*and the conversation keep goin on then stop!*ntah nape ntah.xtau lah labu~

Kemudian ni..sementara jadi penganggur terhormat,saya nak applr jadi cikgu sandara..alaaa..ajar budak sekolah rendah je..ye la..ajar PJK pun boleh~biar nanti masa ajar dorang keluarrr ayat2 power aku..mesti budak2 tu kata :

"Waaaah!!Pandai nye cikgu kiterrrrrrr!!"

Hahaha~perasan lah~!lepastu dorang bagitau kat kawan2 dorang yang cikgu baru dorang ni pandai~tak pe lah..janganm je kena ejek cikgu lembab lah..gemok lah..pendek lah..kan naya aku~hahaha..Bayangkan lah..kalau jadi cikgu PJK,lepastu main dengan budak2..contoh nye main BOLA JARING ke..BOLA SEPAK ke..alaa..kacang je kot..lawan budak2..lepas tu dorang cakap lagi:

"Wahhh~!Terer arr cikgu tu~!!!"

Lepas tu keesokan harinya glemer nama stu skolah sbab budak2 asyik ckap cikgu dia ni terer..haha..lawan budak2 je kot~!

Dah dah! Stop berangan..

Masa tengah menaip ni teringat pulak kat mak~ye lah..orang nye belajar jauh dkat Terengganu~Ambik PJJ lah katakan.Yang mak ni pulak,sampai Tgnu, kol pun tidak..text pun tidak..rupa2nya dia kol n text kat ayah je~amboiii mak! lupa anak ye?? -__- sampai nya hatimu~membuat ku rinduu~~~~hahaha~nyanyi pulak..ye lah..anak ni..siapa je lah..bukan mcm suami~haaa mak! lain kali kalau anak slalu kol dgn bf..text dgn bf..mak jgn marah..mak dh merasa dh apa yg kami rasa..haha..jauh dri org yg trsayang~JAGA JARAK ANDA,ANDA MAMPU MENGUBAHNYA~tiba2 pulak kan~haha..

haihh~okay..cukuo~cukup~!

sudah cukup..cukup sudah...cukup sampai disini saja~haha...okay lah..kita bertemu di entry lain kali~izinkan hamba mengundur diri~ingin bermain burung Tu-i-ter(Twitter) hamba..kesian burungnya..ingin dibelai lai lai lai lai..panggil aku si jablai~hahaha..dah ;lah...gua chao~adios amigos bebeh~! God Bless You :)

oh yaa,Twitter saya : https://twitter.com/Fiona_M_Faith follow jangan tak follow.
facebook : https://www.facebook.com/fiona.faith add or follow okay~

bye~! ehh..berape banyak bye dh haa??? :P

No comments:

Post a Comment